SW4D 2019 is weer verlopen

De wandel 4 daagse in Salland is dit jaar -2019- op een goeie manier verlopen. Mede door het mooie herfstweer zijn veel mensen naar dit wandelfestijn gelokt: bijna 1000 wandelaars werden meer geteld dan vorig jaar.

..een mooi gesloten blaar..

De organisatie is inmiddels bijna een geoliede machine geworden.   Op details zie je elk jaar veranderingen, maar de rode draad ligt al vroeg in het jaar vast. In het beeld van de organisatie is de EHBO niet meer weg te denken: beter nog, de EHBO voegt daadwerkelijk een kwaliteitsaspect toe aan dit evenement. Dat wordt natuurlijk mede bepaald door wandelaars die we op alle EHBO-posten krijgen. Zij bezorgen ons een groot compliment op de wijze waarop we dit aanpakken en uitvoeren.

even er tegen aan met zijn allen

Wij beginnen ook al redelijk vroeg in het jaar met het vastleggen  van de instructeurs en de planning van de herhalingslessen “wandelletsel”.  Daarna wordt de nodige zorg en aandacht besteedt samen met de organisatie van de SW4D om de bezetting van de Rust- en Verzorgingspunten rond te krijgen. Voor de herhalingslessen en voor de wandel 4-daagse wordt het materiaal voor de behandelingen geïnventariseerd en bij besteld.

…samenwerken…

Alle ervaringen van de afgelopen 12 jaren hebben ons een goed draaiboek opgeleverd waardoor dit evenement voor de EHBO een soort automatisme is geworden. Elk jaar komen we wel verbeterpunten tegen en die worden aangevuld in het draaiboek.

Dit jaar hebben we (weer) minder wandelaars op alle posten gehad dan  voorgaande jaren. Blijkbaar bereidt iedereen zich toch beter voor op dit wandelevenement. Ook en zien we dat de schoenen degelijker (dus beter) gaan worden. Er wordt steeds minder gelopen op de ouderwetse gympen.

EHBO-post Raalte

Echt ingewikkelde blessures hebben we dit jaar niet gehad: ook het aantal open blaren. Die hebben we weinig gezien. De bloedblaren die voorbij kwamen waren met onze kennis (competente EHBO’ers)  en mogelijkheden goed behandelbaar.  Alle Sallandse EHBO’ers waren -kortweg gezegd- goed voorbereidt om de ongemakken te verhelpen. Op een enkeling na konden alle wandelaars de volgende dag weer vertrekken voor weer een mooie wandeldag.

even doorprikken….

Kenmerkend EHBO-werk bij deze SW4D is toch wel de onderlinge  samenwerking: niemand werkt  alleen: in bijna alle situaties kijken we samen hoe je een wandelaar  het beste kunt helpen. Dit is een bijzonder prettige wijze van team-playing. Dit is ook het geluid dat we horen op de EHBO-posten onderweg. En in Raalte hadden we ook nog de mogelijkheid dat we voor bepaalde blessures of ongemakken de sportmassage of de podoloog erbij konden halen . Daarmee konden we de wandelaar nog meer bieden dan alleen de blaarbehandeling.

Wij hopen dat we met deze wandel 4-daagse aan hebben gegeven dat door samen je voor te bereiden op welk soort evenement dan ook, dat dit resulteert in een goed vertrouwen in elkaars kunnen. Hierdoor ontstaat teamwerk.

Iedereen die aan dit evenement heeft meegewerkt voor de EHBO: geweldig bedankt.  We hebben weer een mooi visite kaartje afgegeven.

Het EHBO-team van de SW4D

November 2019.