Sallandse Wandel 4-daagse 2018

Wandelen in Salland

Inmiddels al weer geruime tijd ligt de herfstvakantie achter ons en dat was de week dat Salland in het teken stond van de SW4D (Sallandse wandel 4-daagse). Een evenement waar alle liefhebbers van wandelen hun energie kwijt kunnen via uitgezette routes door het mooie Salland. Uit heel Nederland komt men naar hier om dit evenement mee te maken: bij deze 4-daagse is wandelen de hoofdzaak maar op en langs de routes vinden leuke activiteiten plaats. Dit is het enigste evenement waar je s ‘morgens wordt uitgezongen voor elke afstand als men vertrekt! Dit onderdeel alleen al wordt zeer gewaardeerd en maakt mede dat deze 4-daagse groeit in belangstelling.

Deelnemers

Dit jaar heeft men ruim 4000 deelnemers ingeschreven: een record aantal. Velen van deze 4000 deelnemers lopen meerdere dagen en velen zelfs 4 dagen. Salland is in de herfstvakantie bijna te klein om iedereen aan een slaapplaats te helpen. Tot in Almelo vinden mensen een plek om te overnachten.

Wandelletselkennis

De organisatie loopt gesmeerd (na 11 edities mag dat ook wel) en daar maken wij als EHBO vereniging ook deel van uit. Als wij in maart de Sallandse EHBO verenigingen uitnodigen om samen de kennis op peil te houden, kriebelt het weer bij ons. Samen met alle afdelingen die betrokken worden bij deze 4-daagse in Salland, werken we kort voor de 4-daagse aan het opfrissen van kennis en het op peil houden van de vaardigheid om wandelletsels te kunnen behandelen. De lessen verlopen steeds meer in een sfeer van: ‘ Oh ja, zo was het ook al weer’! En dan zijn we weer klaar voor de echte wandelweek.

Dankbare wandelaars

De wandelaars die we op de laatste dag langs de EHBO-post komen lopen steken hun duim omhoog of komen nog even langs om ons ontzettend te bedanken. Dit zijn wel onvergetelijke momenten van erkenning in die wandelweek. En in een waardering van de wandelweek naar de organisatie wordt de EHBO vaak genoemd!! Dat hebben we dan maar wel mooi weer gedaan.

De SW4D 2018 is helemaal geslaagd!!
Alle EHBO-ers die hebben meegedraaid in die wandelweek: jouw hulp was super,

en ……… volgend jaar weer? 

EHBO afd. Raalte. Ineke en Ton.